2 december 2016 | Categorie: Agrodebat 2017

Debatteer mee tijdens het Online Agrodebat van 5-8 december

Door Wageningen University & Research

Op donderdag 12 januari vindt weer Het Agrodebat plaats, dit jaar met als thema: ‘Doorbreek de Cirkel’. Georganiseerd door Wageningen Economic Research.

Doorbreek de Cirkel

Durven we de cirkel van oude principes te doorbreken om vervolgens te groeien naar een circulaire en bestendige agrosector?

Een stabiel klimaatakkoord leidt tot instabiliteit op het gebied van voedsel- en voedingszekerheid. Biomassa (of “De landbouw, bosbouw en landgebruik”) veroorzaakt een derde van de emissies en zal dus een sterke bijdrage aan de reductie moeten leveren. Wanneer de eis van maximaal 1,5 graden temperatuurstijging gehanteerd wordt, betekent dit het verminderen van voedselverspilling, het verhogen van circulariteit en zelfs het investeren in negatieve emissie door bijvoorbeeld landbouwgrond in te zetten voor herbebossing en de keuze voor bio-energie met als gevolg hogere voedselprijzen.

Praat mee tijdens Online Argodebat
In de aanloop naar het jaarlijkse Agrodebat zijn we benieuwd naar jouw mening. Samen met vier onderzoekers lanceren wij in de week van 5 tot 8 december vier blogs binnen het thema: ‘Doorbreek de cirkel. Iedere dag publiceert een onderzoeker een blog, we zijn erg benieuwd naar uw mening. Je kunt eenvoudig een reactie achterlaten. Van 9:00 tot 9:00 uur de volgende ochtend kan er gestemd worden. De drie stellingen die de meeste discussie oproepen gaan mee als input naar Het Agrodebat op 12 januari in Spijkenisse onder leiding van Roelof Hemmen.

De volgende onderwerpen passeren de revue

Praat mee met de volgende onderzoekers

Benieuwd naar de blogs rondom het Online Agrodebat, houdt ons blogplatform in de gaten en volg ons op twitter via #agrodebat. Meer weten en aanmelden voor het Agrodebat 2017, https://weblog.wur.eu/we-do-your-essay-reviews/

Door Wageningen University & Research

Er is één reactie

  1. Door: dapotan h. siregar · 08-12-2016 om 22:04

    Het akkoord is onder andere getekend door de VS. Dit land zal zich aan de voorwaarden moeten houden. In de notulen van elke vergadering heeft de VS vast en zeker bepaalde punten van het Parijs-akkoord ondertekent. De kolenindustrie zal daarmee moeten instemmen, weliswaar stap voor stap …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *