4 juli 2016 | Categorie: Vliegtuigtellingen zeezoogdieren

Eerste vlucht!

Door Online team WUR

– Door: Steve Geelhoed –

essay on importance of indian culture

Voorbereiding op de vlucht…

in Inverness, Schotland. Leo, de piloot, kwam met ons vliegtuig vanuit Liverpool, Linn kwam van Berlijn via Amsterdam vanwaar ze verder reisde met Steve. Marie (zie foto) kwam vanaf Spitsbergen via Oslo en Londen. We werden verrast met typisch Schots weer. Daardoor hadden we wel genoeg tijd om de laatste puntjes op de i zetten voor het veldwerk voor informative essay apa format zou beginnen. We besteedden onze tijd aan het lezen van de surveyhandleiding, oefenen met de verbeterde software (altijd hectisch met twee ‘waarnemers’ die de navigator proberen te overvoeren met data om in te voeren), leren van de soortcodes, bespreken van mogelijke problemen bij de herkenning van soorten, én fantaseren over het perfecte scenario tot eind juli. Frequente controles van weersites betekenden echter evenzoveel aanpassingen van het scenario.

…en go!

 

Al met al een goede eerste vlucht.

Zoals voorspeld verbeterde het weer.  Een korte periode met afgenomen windkracht was voldoende om een eerste middagvlucht in de Moray Firth doen. Goed om te zien dat het team enigszins vluchtnerveus werd. Ondanks honderden uren vliegervaring was iedereen erop gebrand om zo snel mogelijk op te stijgen en te beginnen met de survey. Niet lang nadat we opgestegen waren en we boven zee vlogen, begon het eerste transect. Al snel waren we routineus waarnemingen aan de navigator aan het doorgeven. Sporen van menselijke activiteit hielden ons bezig: visnetten en afval. Zeezoogdieren lieten het vooralsnog afweten. Op het tweede transect zagen we de eerste: bruinvissen. In het tweede deel van de vlucht lieten tuimelaars en een dwergvinvis zich goed zien. Al met al een goede eerste vlucht.

Terug in het hotel wachtte de saaie taak om de verzamelde data te controleren. We konden gelukkig weinig (typ)fouten in data vinden. Nu zijn we weer vervallen in de routine van frequente controles van weersites. Er op gebrand om weer te vliegen. Misschien morgen. Of de dag erna.

Lees essay on sources of water in english het vervolg!

Door Online team WUR

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.