19 december 2016 | Categorie: Fokkerij en genomica, Veehouderij en omgeving

Pitchen van nieuwe wetenschappelijke artikelen

Door Ilse van Grevenhof

Even voorstellen... Met een achtergrond als onderzoeker fokk...

De kerst staat voor de deur, drukte alom en deadlines om voor de vakantie af te ronden. Daar horen ook nieuwe wetenschappelijke artikelen bij. Om elkaar en de buitenwereld op de hoogte te houden, geeft de auteur van het artikel een pitch. In een pitch vertelt hij of zij kort in een minuut of 3 waarover het onderzoek is gegaan, hoe het is uitgevoerd en wat de belangrijkste resultaten zijn. Het is natuurlijk hartstikke leuk om in een mum van tijd te weten wat voor onderzoek er is uitgevoerd, wie het heeft gedaan en of het voor je eigen onderzoek ook relevant is!

Niet aanwezig?

Met alle volle agenda’s van vandaag de dag kan natuurlijk niet iedereen elke pitch bijwonen. En om iedere pitch voor algemeen publiek te houden is ook niet mogelijk. Met dát idee in het achterhoofd hebben we bedacht om de pitches op video vast te leggen. Iedereen kan deze filmpjes terugvinden via het WLR YouTube kanaal. De pitches zijn een mooi vervolg op de https://weblog.wur.eu/essay-my-hostel/over zijn onderzoek.

De eerste twee pitches zijn inmiddels gelanceerd! De eerste pitch is van capital punishment essay. Hij vertelt over zijn artikel genaamd: Genetics of variation of fledging weight and its evolution in Great tits. Great tits zijn koolmezen, welke onderzocht zijn op variatie in het gewicht van hun jongen. Dit gewicht heeft effect op hun overlevingskansen en voorplantingssucces. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met het NIOO-KNAW, het Nederlands Ecologisch Instituut. De link naar de pitch van Han vind je https://weblog.wur.eu/admission-essay-examples/.

pod-shutterstock_213799948_koolmees_weerspiegeling, pitchen

De tweede pitch is van how to write a good reflective essay. Hij vertelt over zijn artikel genaamd: National single-step genomic method that integrates multi-national genomic information. Een technische ontwikkeling in de genetica om op een betrouwbare manier te kunnen berekenen wat de genetische capaciteit van stieren is. In dit geval specifiek voor de populatie van Brown Swiss, een mooi gemêleerd koeienras. Een betrouwbare methode draagt bij aan een duurzame fokkerij. De link naar de pitch van Jeremie vind je https://weblog.wur.eu/essay-on-cell-phones-in-hindi/.

Up-to-date door pitchen

Is het geen heerlijk idee, dat je met de beentjes omhoog voor de kerstboom toch niet hoeft te werken, maar wel up-to-date kunt blijven met het nieuw gepubliceerde onderzoek!?

Door Ilse van Grevenhof

Even voorstellen... Met een achtergrond als onderzoeker fokkerij en genetica werk ik op het project ‘Feed-a-Gene’, een EU-project dat zich richt op het verbeteren van efficiëntie en duurzaamheid in de veehouderij. Wat mij zo intrigeert aan dit project is het multidisciplinaire karakter, samen komen we verder. Ik kijk er naar uit om steeds nieuwe mensen te ontmoeten. Loop gerust eens binnen, de deur staat open!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *