Contact Hermien Miltenburg

Contact met Hermien Miltenburg

Mijn naam is Hermien Miltenburg. Kan ik iets voor u betekenen? Wilt u nader contact met mij of een van de schrijvers van de artikelen? Stuur een e-mail naar hermien.miltenburg@wur.nl of bel 0317 48 44 55 / 06 22 28 42 42. Ik ga graag in op uw vragen of opmerkingen.

Hermien Miltenburg, oudervoorlichter
Wageningen University & Research
Wageningen Campus | Postbus 9101 | 6700 HB Wageningen
Droevendaalsesteeg 4 (gebouw 104)

Hermien Miltenburg

Hermien Miltenburg, oudervoorlichter

Biografie Hermien Miltenburg

Ik heb vele jaren gewerkt als docent binnen het vo, hbo en wo. Als docente heb ik heel wat scholieren en studenten begeleid. Ik heb vooral les gegeven in Nederlands en Nederlands als tweede taal. Later ben ik ook trainingen gaan geven in communicatie- en adviesvaardigheden.
Toen mijn eigen kinderen (3) een opleiding moesten kiezen, vond ik dat als moeder heel lastig. Het viel me tegen mijn eigen kinderen te coachen bij hun studiekeuze. Ondanks al mijn ervaring met (aanstaande) studenten was het toch heel anders toen het over mijn eigen kinderen ging.

Complexe keuzes

Er komt veel kijken bij het maken van complexe keuzes, zoals studiekeuze. Dat is zeker het gevel nu er steeds meer mogelijkheden voor jongvolwassenen zijn. Daarbij voel ik ook een spanningsveld. Hoe vind je de balans tussen enerzijds coachen, anderzijds de verantwoordelijkheid te laten bij wie die ligt. De verantwoordelijkheid voor studiekeuze en studeren ligt natuurlijk uiteindelijk bij de (aanstaande) student zelf.

Ik heb me de afgelopen jaren verdiept in de rol van ouders bij studiekeuze en studeren.
Deze kennis en ervaring draag ik graag uit naar anderen.

Ouders en decanen

Mijn focus ligt op informatie geven aan ouders. Ik schrijf dit blog voor ouders en andere familieleden. Daarnaast verzorg ik presentaties en trainingen voor ouders op middelbare scholen. Ik onderhoud ook een website voor ouders.
Voor decanen, mentoren en studiekeuzeprofessionals schrijf ik regelmatig artikelen over ouderbetrokkenheid en studiekeuze. Ook geef ik presentaties en trainingen. Voor decanen, mentoren en studiekeuzeprofessionals is er een website

Hermien.Miltenburg@wur.nl, 0317484455

Hermien Miltenburg op Twitter
Hermien Miltenburg op LinkedIn