Hermien Miltenburg mailen of bellen

Contact met Hermien Miltenburg

Mijn naam is Hermien Miltenburg. Ik ben oudervoorlichter. Kan ik iets voor u betekenen? Wilt u nader contact met mij of een van de schrijvers van de artikelen? Stuur een e-mail naar hermien.miltenburg@wur.nl of bel 0317484455.  Ik ga graag in op uw vragen of opmerkingen. Reageren kan ook via het reactieblokje onder een artikel. Dan kunnen anderen uw vraag en mijn antwoord ook lezen. Handig voor iedereen.

Hermien Miltenburg, oudervoorlichter
Wageningen University & Research
Wageningen Campus | Postbus 9101 | 6700 HB Wageningen
Droevendaalsesteeg 4 (gebouw 104)

Hermien Miltenburg

Hermien Miltenburg, oudervoorlichter

Biografie Hermien Miltenburg

Ik heb vele jaren gewerkt als docent binnen het vo, hbo en wo. Als docente heb ik heel wat scholieren en studenten begeleid. Ik heb vooral les gegeven in Nederlands en Nederlands als tweede taal. Later ben ik ook trainingen gaan geven in communicatie- en adviesvaardigheden.
Toen mijn eigen kinderen (3) een opleiding moesten kiezen, vond ik dat als moeder heel lastig. Het viel me tegen mijn eigen kinderen te coachen bij hun studiekeuze. Ondanks al mijn ervaring met (aanstaande) studenten was het toch heel anders toen het over mijn eigen kinderen ging.

Complexe keuzes

Er komt veel kijken bij het maken van complexe keuzes, zoals studiekeuze. Dat is zeker het geval nu er steeds meer mogelijkheden voor jongvolwassenen zijn. Daarbij voelde ik ook een spanningsveld als moeder. Hoe vind je de balans tussen enerzijds coachen, anderzijds de verantwoordelijkheid te laten bij wie die ligt. De verantwoordelijkheid voor studiekeuze en studeren ligt natuurlijk uiteindelijk bij de (aanstaande) student zelf. De WUR, mijn werkgever vindt het net als ik heel belangrijk dat jongvolwassene  de juiste studiekeuze maken.

De rol van ouders bij studiekeuze

Ik heb me de afgelopen jaren verdiept in de rol van ouders bij studiekeuze, kiezen voor een tussenjaar en wat ouders voor hun kind kunnen doen tijdens de studie.
Deze kennis en ervaring draag ik graag uit naar anderen.
Inmiddels heb ik ondervonden dat andere grote keuzes in het leven, erg lijken op de keuzes die je ook tijdens je studiekeuze maakt. Leren hoe je moet kiezen is een levensles. Belangrijk om die te leren.

Voorlichting voor ouders, mentoren en decanen

Mijn focus ligt op informatie geven aan ouders. Ik schrijf dit blog voor ouders en andere familieleden. Ook studenten en scholieren lezen mijn artikelen. Daarnaast verzorg ik presentaties en trainingen voor ouders (en leerlingen) op middelbare scholen en universiteiten. Ik onderhoud een write essays for money. Er is een essay format template microsoft word Maandelijks geef ik, met studenten, een https://weblog.wur.eu/film-studies-essay-help/. Voor ouders en studiekiezers heb ik een essay about leadership geschreven
Voor decanen, mentoren en studiekeuzeprofessionals schrijf ik regelmatig artikelen over ouderbetrokkenheid en studiekeuze of tussenjaar. Ook geef ik presentaties en trainingen onder andere op middelbare scholen. De .

Hermien.Miltenburg@wur.nl, 0317484455

Hermien Miltenburg op https://weblog.wur.eu/short-essay-sample/
Hermien Miltenburg op LinkedIn

WUR en studiekeuze

Ik werk bij Wageningen University & Research. WUR vindt het heel belangrijk dat iedere student kiest voor de juiste plek. Ouders kunnen hun kind goed ondersteunen bij het vinden van de juiste studie. Daarom investeert WUR ook in communicatie met ouders van leerlingen in de bovenbouw havo/vwo en beginnend studenten hbo en wo.