Hermien Miltenburg, mailen of bellen

Contact met Hermien Miltenburg

Mijn naam is Hermien Miltenburg. Ik ben oudervoorlichter. Kan ik iets voor u betekenen? Wilt u nader contact met mij of een van de schrijvers van de artikelen? Stuur een e-mail naar hermien.miltenburg@wur.nl, hermien.miltenburg@gmail.com of bel 0317484455 / 0622284242 / 0612951238  Ik ga graag in op uw vragen of opmerkingen. Reageren kan ook via het reactieblokje onder een artikel. Dan kunnen anderen uw vraag en mijn antwoord ook lezen. Handig voor iedereen.

Hermien Miltenburg, oudervoorlichter
Wageningen University & Research
Wageningen Campus | Postbus 9101 | 6700 HB Wageningen
Droevendaalsesteeg 4 (gebouw 104)

Hermien Miltenburg

Hermien Miltenburg, oudervoorlichter

Biografie Hermien Miltenburg

Ik heb vele jaren gewerkt als docent binnen het vo, hbo en wo. Als docente heb ik heel wat scholieren en studenten begeleid. Ik heb vooral les gegeven in Nederlands en Nederlands als tweede taal. Later ben ik ook trainingen gaan geven in communicatie- en adviesvaardigheden.
Toen mijn eigen kinderen (3) een opleiding moesten kiezen, vond ik dat als moeder heel lastig. Het viel me tegen mijn eigen kinderen te coachen bij hun studiekeuze. Ondanks al mijn ervaring met (aanstaande) studenten was het toch heel anders toen het over mijn eigen kinderen ging.

Complexe keuzes

Er komt veel kijken bij het maken van complexe keuzes, zoals studiekeuze. Dat is zeker het geval nu er steeds meer mogelijkheden voor jongvolwassenen zijn. Daarbij voelde ik ook een spanningsveld als moeder. Hoe vind je de balans tussen enerzijds coachen, anderzijds de verantwoordelijkheid te laten bij wie die ligt. De verantwoordelijkheid voor studiekeuze en studeren ligt natuurlijk uiteindelijk bij de (aanstaande) student zelf.

Ik heb me de afgelopen jaren verdiept in de rol van ouders bij studiekeuze, kiezen voor een tussenjaar en tijdens de studie.
Deze kennis en ervaring draag ik graag uit naar anderen.
Inmiddels heb ik ondervonden dat andere grote keuzes in het leven, erg lijken op de keuzes die je ook tijdens je studiekeuze maakt. Leren hoe je moet kiezen is een levensles. Belangrijk om die te leren.

Ouders, mentoren en decanen

Mijn focus ligt op informatie geven aan ouders. Ik schrijf dit blog voor ouders en andere familieleden. Ook studenten en scholieren lezen mijn artikelen. Daarnaast verzorg ik presentaties en trainingen voor ouders (en leerlingen) op middelbare scholen en universiteiten. Ik onderhoud een website voor ouders. Er is een Facebookgroep voor ouders: Ouders en Studie.
Voor decanen, mentoren en studiekeuzeprofessionals schrijf ik regelmatig artikelen over ouderbetrokkenheid en studiekeuze of tussenjaar. Ook geef ik presentaties en trainingen.

Hermien.Miltenburg@wur.nl, 0317484455

Hermien Miltenburg op Twitter
Hermien Miltenburg op LinkedIn