Dutch Agri Food Week

De Dutch Agri Food Week is er voor iedereen: consumenten, burgers, leerlingen, studenten, boeren, toeleveranciers, voedselverwerkende bedrijven, foodprofessionals, winkeliers en beleidsmakers. Je kunt er je kennis bijspijkeren, investeerders ontmoeten, zien hoe voedsel gemaakt wordt, hoe is het om te werken in de voedselsector of gewoon van voedsel genieten. Iedereen mag komen kijken, leren, ontdekken en proeven. Overal in Nederland zijn activiteiten.

In Wageningen is er speciaal voor kinderen op zondag 8 oktober een kindercollege over groente telen op Mars, met de wetenschapper die daar onderzoek naar doet, Wieger Wamelink. Hij won begin dit jaar de law society graham turnbull essay. Wieger vertelt over zijn onderzoek in de 5th grade essay prompts(de openbare bibliotheek).

Op zaterdag 14 oktober kun je in Ede naar de easy argument essay topics. Centraal staat de vraag: Hoe kan het toch dat er nog steeds honger is, terwijl er wereldwijd per dag bijna drieduizend calorieën per persoon worden geproduceerd, we slim en efficiënt weten te produceren en ontzettend veel initiatieven worden ondernomen om honger tegen te gaan? En wat kunnen we daar in Nederland aan doen? Aan tafel schuiven diverse kopstukken uit de wetenschap, het bedrijfsleven en de journalistiek, en ook vanuit de zaal kun je de gasten vragen stellen.

Je vindt alles over deze en andere activiteiten van WUR in het overzicht op onze website.

Lees en kijk verder