Mail ons

Contact met Hermien Miltenburg

Mijn naam is Hermien Miltenburg. Ik ben oudervoorlichter. Kan ik iets voor je betekenen? Wil je nader contact met mij of een van de schrijvers van de artikelen? Stuur een e-mail naar hermien.miltenburg@wur.nl of bel 0317484455.  Ik ga graag in op je vragen of opmerkingen. Reageren kan ook via het reactieblokje onder een artikel. Dan kunnen anderen je vraag en mijn antwoord ook lezen. Handig voor iedereen.

Hermien Miltenburg, oudervoorlichter
Wageningen University & Research
Wageningen Campus | Postbus 9101 | 6700 HB Wageningen
Droevendaalsesteeg 4 (gebouw 104)

Hermien Miltenburg

Hermien Miltenburg, oudervoorlichter

Binnenkort stop ik met het grootste deel van mijn werkzaamheden als oudervoorlciher. Ik ga weer wat meer lesgeven. Mijn opvolger is Daniëlle Vogels. Danielle.Vogels@ wur.nl . Zij is een zeer deskundige voorlichter voor ouders, decanen en mentoren. Ook haar kun je benaderen.

Daniëlle Vogels

Biografie Hermien Miltenburg

Ik heb vele jaren gewerkt als docent binnen het vo, hbo en wo. Als docente heb ik heel wat scholieren en studenten begeleid. Ik heb vooral les gegeven in Nederlands en Nederlands als tweede taal. Later ben ik ook trainingen gaan geven in communicatie- en adviesvaardigheden.
Toen mijn eigen kinderen (3) een opleiding moesten kiezen, vond ik dat als moeder heel lastig. Het viel me tegen mijn eigen kinderen te coachen bij hun studiekeuze. Ondanks al mijn ervaring met (aanstaande) studenten was het toch heel anders toen het over mijn eigen kinderen ging.

Complexe keuzes

Er komt veel kijken bij het maken van complexe keuzes, zoals studiekeuze. Dat is zeker het geval nu er steeds meer mogelijkheden voor jongvolwassenen zijn. Daarbij voelde ik ook een spanningsveld als moeder. Hoe vind je de balans tussen enerzijds coachen, anderzijds de verantwoordelijkheid te laten bij wie die ligt. De verantwoordelijkheid voor studiekeuze en studeren ligt natuurlijk uiteindelijk bij de (aanstaande) student zelf. De WUR, mijn werkgever vindt het net als ik heel belangrijk dat jongvolwassene  de juiste studiekeuze maken.

De rol van ouders bij studiekeuze

Ik heb me de afgelopen jaren verdiept in de college argumentative essay outline templatebij studiekeuze, kiezen voor een https://weblog.wur.eu/essay-on-population-education-in-india/ en wat ouders voor hun kind kunnen doen tijdens de studie.
Deze kennis en ervaring draag ik graag uit naar anderen.
Inmiddels heb ik ondervonden dat andere grote keuzes in het leven, erg lijken op de keuzes die je ook tijdens je studiekeuze maakt. Leren hoe je moet kiezen is een levensles. Belangrijk om die te leren.
Hermien Miltenburg op kelley mba essay tips

WUR en studiekeuze

Ik werk bij Wageningen University & Research. WUR vindt het heel belangrijk dat iedere student kiest voor de juiste plek. Ouders kunnen hun kind goed ondersteunen bij het vinden van de juiste studie. Daarom investeert WUR ook in communicatie met ouders van leerlingen in de bovenbouw havo/vwo en beginnend studenten hbo en wo.

Daniëlle Vogels, Studiekeuzevoorlichting ouders en decanen

Sinds kort ben ik voorlichter van ouders van studiekiezers, schooldecanen en andere studiekeuzebegeleiders. Ik heet Daniëlle Vogels., ben geboren in 1972 en heb twee dochters die het eindexamen naderen. In dit artikel vertel ik graag over mijn achtergrond en wat ik in deze functie doe.

Hoe kun je als ouder je kind begeleiden bij studiekeuze?

Mijn persoonlijke missie is ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk jongeren goed geïnformeerd en gemotiveerd kunnen kiezen voor een studie. Welke studie dan ook. Ik ben in dienst van Wageningen University & Research, maar bij ouderavonden op scholen en webinars geef ik geen voorlichting over deze universiteit. Hier geef ik informatie over hoe ouders hun kind kunnen begeleiden bij studiekeuze en studiefinanciering.

Meer over Hermien Miltenburg

Hermien Miltenburg in de Volkskrant: Studiekeuze en je passie volgen.
Hermien Miltenburg in de Volkskrant: Waarom je soms de goede raad van je ouders in de wind moet slaan.
Hermien Miltenburg in het AD: Het zou goed zijn als er minder opleidingen zouden zijn.
Hermien Miltenburg in het AD: Kies een brede opleiding.
Hermien Miltenburg in het AD: 15 tips tegen studiekeuzestress
Hermien Miltenburg in het AD: De universiteit is het hoogst haalbare, en andere clichés
Hermien Miltenburg in Trouw: Het moet afgelopen zijn met dat pamperen.
Hermien Miltenburg in de Gelderlander: Ik weet precies hoe een goed bedoelende ouder zit voelt (en de plank misslaat).
Hermien Miltenburg in de Gelderlander: Kies een brede opleiding als je het nog niet precies weet.
Hermien Miltenburg in het Financieel Dagblad: Hoe houd ik mijn kind schuldenvrij?
Hermien Miltenburg in NRC: Studenten raken eenzaam en beschadigd door stress.
Hermien Miltenburg in de Volkskrant: Papa en mama als kieskompas.
Hermien Miltenburg bij de NOS: Tips voor ouders.
Hermien Miltenburg in Resource: Een leven lang zaaier.
Hermien Miltenburg bij de NOS: Denk goed na over je tussenjaar.
Hermien Miltenburg op RTL nieuws: Papa en mama op ontgroening.
Hermien Miltenburg bij nieuws.nl
Hermien Miltenburg in Eindhovens Dagblad: In zes stappen naar een succesvolle studie.
Hermien Miltenburg in NH Nieuws: Alleen een online open dag is niet genoeg.