Kust & Zee

Tot ziens, Ny-Ålesund

Dieren, Jeugdjournaal en enorme paddestoelen, mijn ervaringen met Ny-Ålesund

Laatste blik op Ny-Ålesund

Ons avontuur in Ny-Ålesund is nu toch echt voorbij (lees hier vanaf het begin). Vanochtend hebben we de laatste spullen in onze tassen gepropt, en afscheid genomen van Michiel (die blijft wat langer om het onderzoek af te ronden), onze huisgenoten en de rest van het Nederlands team. En toen moesten we al weg, het vliegtuig in. Tijdens het opstijgen zat ik op precies de goede plek: ik kon nog een laatste blik werpen op ons onderzoeksdorpje voordat we in de wolken verdwenen.

Jeugdjournaal

Wat was het een geweldige week. Ik heb herkauwende rendieren gezien, (2 x!) geholpen bij het ringen van de jonge sternen, spelende kleine poolvosjes gadegeslagen, vastgezeten in een fjord, gletsjers gezien, gewandeld, monsters genomen, mijn eigen onderzoek gedaan, duizenden vogels gezien (ook papegaaiduikers :-)) en nog veel meer. Ik ben zelfs vanuit Spitsbergen op het Jeugdjournaal geweest om te vertellen over mijn onderzoek. Gisteravond hebben mijn moeder en ik ons verblijf in Ny-Ålesund afgesloten met een salsales (gegeven door onze leuke huisgenoten) en daarna heb ik met Anne, Annabelle en Eefje eindelijk een duik in de jacuzzi genomen. Ik zeg: goede afsluiter!

Tot ziens, Ny-Ålesund!

Ik zal het leven in Ny-Ålesund erg missen, maar het is geen vaarwel. Want ik ga hier zeker nog een keer terugkeren. Daarom: tot ziens, rendieren. Tot ziens, poolvosjes. Tot ziens, land waar paddenstoelen groter zijn dan het (wilgen)bos en waar de zon ’s zomers niet ondergaat. En tot ziens, Ny-Ålesund!

Laatste herinneringen

Ny-Ålesund vanuit het vliegtuig (Foto: Mare van den Heuvel)

Rendierkalf (Foto: Mare van den Heuvel)

 

Poolvos (Foto: Mare van den Heuvel)

Een paddestoel die groter is dan het bos (Foto: Frits Steenhuisen)

 

Mobiele versie afsluiten