20 juni 2016 | Categorie: Spitsbergen

Veldwerk op Spitsbergen

Door Online team WUR

– Door: Martine vd Heuvel-Greve –

Onderzoeksteam Arctic

Het Wageningen onderzoeksteam op Spitsbergen. V.l.n.r.: Isolde Puts, Martine van den Heuvel-Greve, Tinka Murk. ( © Tinka Murk)

Dit jaar zijn we met een Wageningen onderzoeksteam van drie vrouwen sterk aan het werk in Ny-Ålesund, het internationale onderzoeksstation op noordwest Spitsbergen: Tinka Murk (professor Marine Animal Ecology van Wageningen University), Isolde Puts (voormalig student van Wageningen University) en Martine van den Heuvel-Greve (poolonderzoeker van IMARES Wageningen UR).

Blog_Spitsbergen_1_foto-4

De gele London huisjes, waar het Nederlands station in is gevestigd. (© Tinka Murk)

Maandag 13 juni 2016 zijn we na een prachtige vlucht over de gletsjers aangekomen in Ny-Ålesund. We verblijven in één van de gele huisjes van het Nederlands Arctisch station, dat gerund wordt door Maarten Loonen van het Arctisch Centrum (Rijksuniversiteit Groningen). We delen het station met vogelonderzoekers van de RuG die het voortplantingssucces van de brandgans en de noordse stern monitoren.

Blog_Spitsbergen_1_foto-2

Wat een uitzicht over de talrijke gletsjers van Spitsbergen! (© Martine van den Heuvel-Greve)

Blog_Spitsbergen_1_foto-3

Aankomst op Ny-Ålesund (zie de gele huisjes van het Nederlands Arctisch station op de achtergrond). (© Martine van den Heuvel-Greve)

 

 

Door Online team WUR

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.