Gratis studiekeuze hulp
Beheerder van dit blog en studiekeuze- en tussenjaar-expert Daniëlle Vogels geeft op verschillende manieren gratis studiekeuze hulp aan jongeren en ouders. Gericht op het maken van een goed gefundeerde keuze voor welke studie dan ook. Op deze pagina staat een overzicht van de hulp die Daniëlle geeft.
Ouders hebben de grootste invloed op de studiekeuze, blijkt uit onderzoek. Deze is vaak groter dan zij denken en groter dan hun kinderen in de gaten hebben. Je kind begeleiden bij de studiekeuze is een belangrijke taak. Gemiddeld stopt op hbo’s en universiteiten bijna 1 op de 3 eerstejaars met de studie.
Webinars en workshop voor studiekiezers en ouders
Doe mee aan gratis webinars voor studiekiezers en ouders. Hierin geeft Daniëlle informatie over alles wat te maken heeft met studiekeuze, studiekosten en mogelijkheden en risico’s van een tussenjaar. Bij dit alles is goede betrokkenheid van ouders van belang.
In workshop Keuzeplan brengt Daniëlle studiekiezers aan de hand van informatie en opdrachten met hun ouders in gesprek over het keuzeproces. Zodat ouders hun kind hierbij goed kunnen begeleiden.
Gratis studiekeuze hulp: e-gidsen en checklist
Gebruik de checklist voor een goed gefundeerde studiekeuze, gemaakt door Daniëlle. Samen met prof. dr. Marinka Kuijpers maakte zij ook deze gratis studiekeuze en tussenjaar gids voor ouders (leestijd +/- 20 minuten).
Voor studiekiezers die het lastig vinden om knopen door te hakken schreef Daniëlle gratis e-gids Keuzekracht, met tips voor studie en andere lastige keuzes (leestijd +/- 15 minuten).
Dit is de inleiding van e-gids Keuzekracht:
‘Hoi, fijn dat je dit leest. Het ultieme doel van een studiekeuze is voor elke jongere en elke ouder dat dit zorgt voor een zo gelukkig mogelijk leven. In deze gids geef ik je tips om krachtig keuzes te maken voor studie en andere lastige zaken. Ik geef ook voorbeelden van wat mij hierbij heeft geholpen.
Wat jou gelukkig maakt weet ik niet. Dat kun alleen jij zelf ontdekken; door keuzes te maken, te ervaren hoe die uitpakken en op basis daarvan nieuwe keuzes te maken. Verkeerde keuzes bestaan niet, omdat je van elke beslissing iets kunt leren. Met de kennis die ik inmiddels heb (ik ben geboren in 1972), had ik sommige wel op een andere manier willen maken. Ook hiervan geef ik voorbeelden.
Door studies, werk en persoonlijke ervaringen heb ik geleerd krachtiger keuzes te maken. Ik werd voorlichter van studiekeuzebegeleiders omdat ik ervoor wil zorgen dat zoveel mogelijk jongeren goed geïnformeerd en gemotiveerd kiezen voor studeren. Deze gids schreef ik voor jongeren, en hoop dat deze ook helpend zal zijn voor veel volwassenen.
Ik wil je niet behoeden voor ‘verkeerde keuzes’, maar help je graag krachtiger keuzes te maken en niet bang te zijn dat deze misschien niet opleveren wat jij hoopt. Van elke keuze kun je leren en dit brengt je bij nieuwe keuzes en kansen.’
Hartelijke groet, Daniёlle Vogels