Gratis studiekeuze hulp

Beheerder van dit blog en studiekeuze- en tussenjaar-expert Daniëlle Vogels geeft op verschillende manieren gratis studiekeuze hulp aan jongeren en ouders. Gericht op het maken van een goed gefundeerde keuze voor welke studie dan ook.

Als studiekeuzecoach heeft Daniëlle jongeren individueel begeleid. Als journalist interviewde ze jongeren. Ze richtte het TussenjaarKenniscentrum op en werkt nu in dienst van Wageningen University & Research als landelijk voorlichter van studiekeuzebegeleiders. Dit zijn vooral ouders en professionele begeleiders van studiekiezers, zoals schooldecanen en mentoren.

Webinars en workshop voor studiekiezers en ouders

Doe mee aan gratis webinars voor studiekiezers en ouders. Hierin geeft Daniëlle informatie over alles wat de maken heeft met studiekeuze en hoe ouders hierbij goed kunnen begeleiden. Studenten vertellen hierbij over hun persoonlijke ervaringen.

In workshop Keuzeplan brengt Daniëlle studiekiezers aan de hand van informatie en opdrachten met hun ouder(s) in gesprek over het keuzeproces. Over wat er nog nodig is om een goed gefundeerde studiekeuze te kunnen maken, en hoe ouders hierbij kunnen helpen. Hierbij wordt ook gekeken naar mogelijkheden en risico’s van een eventueel tussenjaar bij de overstap naar een vervolgopleiding. Met opdrachten voor een persoonlijk plan dat zorgt voor een goed gefundeerde studiekeuze.

Gratis studiekeuze hulp: e-gidsen en checklist

Gebruik de checklist voor een goed gefundeerde studiekeuze, gemaakt door Daniëlle. Samen met prof. dr. Marinka Kuijpers maakte ze ook deze gratis studiekeuze en tussenjaar gids voor ouders (leestijd +/- 20 minuten).

Voor studiekiezers die het lastig vinden om knopen door te hakken schreef Daniëlle gratis e-gids Keuzekracht, met tips voor studie en andere lastige keuzes (leestijd +/- 15 minuten).

 

gratis studiekeuze hulp

Dit is de inleiding van e-gids Keuzekracht:

‘Hoi, fijn dat je dit leest. Het ultieme doel van een studiekeuze is voor elke jongere en elke ouder dat dit zorgt voor een zo gelukkig mogelijk leven. In deze gids geef ik je tips om krachtig keuzes te maken voor studie en andere lastige zaken. Ik geef ook voorbeelden van wat mij hierbij heeft geholpen.

Wat jou gelukkig maakt weet ik niet. Dat kun alleen jij zelf ontdekken; door keuzes te maken, te ervaren hoe die uitpakken en op basis daarvan nieuwe keuzes te maken. Verkeerde keuzes bestaan niet, omdat je van elke beslissing iets kunt leren. Met de kennis die ik inmiddels heb (ik ben geboren in 1972), had ik sommige wel op een andere manier willen maken. Ook hiervan geef ik voorbeelden.

Door studies, werk en persoonlijke ervaringen heb ik geleerd krachtiger keuzes te maken. Ik werd voorlichter van studiekeuzebegeleiders omdat ik ervoor wil zorgen dat zoveel mogelijk jongeren goed geïnformeerd en gemotiveerd kiezen voor studeren. Deze gids schreef ik voor jongeren, en hoop dat deze ook helpend zal zijn voor veel volwassenen.

Ik wil je niet behoeden voor ‘verkeerde keuzes’, maar help je graag krachtiger keuzes te maken en niet bang te zijn dat deze misschien niet opleveren wat jij hoopt. Van elke keuze kun je leren en dit brengt je bij nieuwe keuzes en kansen.’

Hartelijke groet, Daniёlle Vogels

Studiekeuze hulp Daniëlle Vogels, voorlichter van studiekeuzebegeleiders

Daniëlle Vogels, voorlichter van studiekeuzebegeleiders