24 september 2015 | Categorie: Ervaringen, Studeren

Ouderejaars kennen de weg…

Door Hermien Miltenburg

Oudervoorlichter bij Wageningen University & Research...

Het studiejaar begint op de meeste universiteiten en hogescholen rond 1 september. Daarna gaat alles razendsnel, voor u het weet heeft uw kind het eerste tentamen. Ouderejaars zijn al gewend aan dit ritme. Heeft uw kind al ouderejaars ontmoet op een meeloopdag of tijdens de introductie? Zij kunnen de eerstejaars student goed helpen. Kijk ook naar de tips van Dave: “Leen de boeken van ouderejaars, dat scheelt je veel geld.”  Of de tip van Anneke: “Ouderejaars kennen de weg.”

Leer ouderejaars kennen. Misschien kun je hun boeken lenen. Dat scheelt veel geld

De 5 tips van Dave: “Leer ouderejaars kennen en leen hun boeken”

  • “Leer ouderejaars kennen en leen hun boeken, dit scheelt een hoop geld!
  • Probeer zeker in de eerste week alle lessen te volgen. Zo weet je de belangrijkste dingen vaak al en hoef je minder aan zelfstudie te doen.
  • Als je geld nodig hebt, zoek dan een baantje waarbij je je eigen tijd kunt indelen. Misschien zijn er weken waarin je veel tijd over hebt maar er zijn ook weken die zonder een baantje al overvol zitten.
  • Stel je schoolwerk niet uit. Het tentamen komt steeds dichterbij
  • Ga bij een vereniging (maakt niet uit welke).”

De 5 tips van Anneke: “Ouderejaars helpen je met dingen die nieuw zijn.”

  • “Leer ouderejaars kennen. Zij studeren al langer en kunnen je helpen met dingen die nieuw voor je zijn. En ze weten overal de weg al.
  • Ben niet bang om vragen te stellen. Blijf hierbij vrolijk en vriendelijk. Mensen zullen dan blij zijn je te kunnen helpen
  • Zorg dat je een fiets hebt.
  • Vind een sport. Na het studeren heb je ontspanning nodig
  • Volg ook de colleges die niet verplicht zijn. Op het tentamen zul je jezelf dankbaar zijn!”

Ouderejaars kunnen ook goed vertellen waar de beste feestjes zijn

Over de tips van Dave en Anneke: Ja, ouderejaars kennen is nuttig.

Voor de eerstejaars student is alles nieuw. Het is heel fijn als hij tijdens een meeloopdag al een paar studenten van de opleiding heeft gesproken. Een paar bekende gezichten van ouderejaars in een omgeving waar alles nieuw en vreemd is, helpt om je beter thuis te voelen.

Toen ik in Leeuwarden aankwam zag ik meteen Yvonne fietsen, wat een toeval, ik heb haar op een meeloopdag al een keertje ontmoet.

Ouderejaars kunnen de student goed adviseren over hoe je de colleges het beste kunt volgen, hoe je je voorbereidt op een tentamen, en natuurlijk ook waar de leukste feestjes zijn. Studeren is belangrijk, maar feestjes en ontspanning horen er ook bij, zoals Dave en Anneke beiden zeggen.  En een fiets (goede tip Anneke) is in een topics for informative essays onmisbaar.
De meeste opleidingen geven e-mail adressen van ouderejaars die de student al tijdens het studiekeuzeproces kan mailen. Deze https://weblog.wur.eu/critical-lens-essay-template/ kunnen de aanstaande student adviseren over studiekeuze maar ook de eerstejaars student een beetje op weg helpen. Ook heeft uw zoon of dochter al veel ouderejaars studenten ontmoet tijdens desat essay score 8. Deze hele beginfase is belangrijk om je sociale leven op te bouwen.

De komende weken komen er https://weblog.wur.eu/essay-about-my-best-friend/ van studenten.

Door Hermien Miltenburg

Oudervoorlichter bij Wageningen University & Research

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.