26 november 2018 | Categorie: Studiekeuze

Ouders en studie, Facebookgroep over studeren en studiekeuze

Door Hermien Miltenburg

Oudervoorlichter bij Wageningen University & Research

Er wordt veel onderzoek gedaan naar studiekeuze en studeren. Elke week verschijnen er interessante artikelen in de pers. Als ouder van een studiekiezer of student kun je dat niet allemaal bijhouden. Daarom ben ik gestart met de Facebookgroep ‘ouders en studie’.

ouders en studie

Nieuw: Facebookgroep ouders en studie

Wat vindt u op de facebookgroep ouders en studie?

Op de Facebookgroep ouders en studie plaats ik regelmatig artikelen over studeren, studiekosten, tussenjaar en studiekeuze. Allemaal onderwerpen waar je als ouder van een jongvolwassene mee te maken krijgt. Er is bijvoorbeeld een artikel over hoe je de kwaliteit van opleidingen kunt beoordelen. U vindt er een artikel over studiekeuzestress. Maar ook persoonlijke zaken zoals een interview vaan een student die begonnen is in Leiden, daar moest stoppen en die nu naar tevredenheid in Rotterdam studeert.

Van en voor ouders

Het doel van de Facebookgroep ouders en studie is dat dit een podium is waar iedereen interessante zaken kwijt kan. Misschien zijn dat artikelen die u in de krant hebt gelezen… Misschien hebt u iets meegemaakt dat u graag wilt delen… Mogelijk wilt u een bepaalde vraag voorleggen aan andere ouders. Ik hoop dat de facebookgroep echt een ontmoetingsplek wordt van en voor ouders van studiekiezers en studenten.

Ouders en studie

Brede informatie over studeren en studiekeuze

Ik hoop dat er op de Facebookgroep ouders en studie echt brede informatie komt, en dan het liefst vanuit ouders. Die informatie hoeft niet te gaan over een bepaalde universiteit, ROC of hogeschool. Het spreekt vanzelf er voor reclame geen plek is

Ouderorganisaties, studentenorganisaties, scholierenorganisaties, docenten en decanen

Vanzelfsprekend is het superfijn als er ook vanuit belangenorganisaties berichten geplaatst worden. Die berichten moeten wél te maken hebben met de onderwerpen van de groep: studeren, studiekeuze, tussenjaar en studiekosten. Ook onderwijsprofessionals zijn van harte uitgenodigd berichten te plaatsen of om erop te reageren. Reageren kan via de knop: discussie. En u kunt natuurlijk een opmerking plaatsen zoals u dat gewend bent van Facebook.

Door Hermien Miltenburg

Oudervoorlichter bij Wageningen University & Research

Er zijn 2 reacties.

  1. Door: Yvonne Brink · 27-11-2018 om 11:34

    Complimenten, de facebookpagina is een heel goed initiatief. Alleen vind ik de kwaliteit van het beeld slecht. Hele wazige foto’s. Wellicht ligt dat aan mijn laptop-instellingen?

    1. Bedankt voor het compliment. Ikzelf heb geen last van wazige foto’s maar vraag mijn collega’s ernaar te kijken. U krijgt dan bericht van mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.