4 augustus 2016 | Categorie: Studeren

Sport voor studenten

Door Hermien Miltenburg

Oudervoorlichter bij Wageningen University & Research...

De oude Grieken wisten het al, een gezonde geest in een gezond lichaam. We leren steeds meer over hoe gezond leven en bewegen ook je intellectuele prestaties beïnvloedt. Sporten is ook voor studenten belangrijk. Belangrijk om je lichaam op peil te houden en natuurlijk gewoon voor de gezelligheid. Sport voor studenten is er niet voor niets. De uitspraak ‘sport verbroedert’ geldt ook voor studenten en medewerkers van hbo en universiteit.

 

sport voor studenten

Sport voor studenten, veel mogelijkheden

Haast iedere universiteit of hbo vindt sport voor studenten belangrijk. Een sportcentrum op een Campus is echt gezellig. Meestal kan de student veel sporten doen voor weinig geld. Er zijn indoor sporten en ook buitensporten. Je sport alleen of met een team. Meestal betaal je een paar tientjes per jaar en je kunt dan uit alle sporten kiezen die je maar wilt. Er zijn ook studentensportverenigingen, zoals een roeivereniging, een triathlonvereniging of een voetbalteam. Soms zijn er ook wedstrijden voor universiteiten onderling of studenten hebben bijvoorbeeld een essay buddha life met studenten van andere universiteiten.

Ook voor medewerkers

Sportcentra op de Campussen zijn er niet alleen voor studenten. Ook medewerkers kunnen sporten op universitaire of hbo essay fight clubZelf vind ik het als docent en medewerker vaak gezellig om buiten de gewone werktijden ook samen met de studenten met iets leuks bezig te zijn. Samen sporten verbroedert, dat geldt ook voor studenten en medewerkers onderling.
Een professioneel netwerk opbouwen is belangrijk voor studenten. Contact met medewerkers van hbo of universiteit kan daar zeker bij helpen.

Kijkje nemen tijdens de Open Dag of introductie

Ik adviseer aanstaande studenten niet te lang te wachten met het inschrijven voor een sport. Aan de ene kant moet een eerstejaars natuurlijk oppassen dat hij niet teveel activiteiten onderneemt, het case study merck open for innovation. Aan de andere kant, easy no essay scholarships en contacten opbouwen in de nieuwe omgeving is ook belangrijk, zeker als de student ook op kamers gaat.
Tijdens het sporten kun je je beter ontspannen, je hersens gaan beter werken en dat helpt weer bij de studie. Het belangrijkste is misschien nog wel dat de student veel nieuwe contacten opdoet, met studenten en medewerkers.
Tijdens de Open Dag en ook tijdens de introductie kan de student het sportcentrum bezoeken. Echt een goed idee om dat ook te doen.

sport voor studenten

Sport voor studenten en Olympische Spelen

Deze zomer zijn er op sommige universiteiten extra activiteiten rondom sporten. Er zijn soms extra wedstrijden en ook mogelijkheden om de Spelen te volgen op grote schermen. Er zijn natuurlijk ook studenten die zelf meedoen aan de Olympische Spelen

Alles op sportcentrum Papendal ademt Olympische Spelen, het is haast ons tweede thuis geworden, Nadine Visser en Eva Hovenkamp

Op sommige universiteiten en hogescholen zijn er faciliteiten voor topsporters.

Faciliteiten voor topsporters, Nadine en Eva

“Mijn universiteit is een goede universiteit voor topsporters. Ik hoef niet een bepaald aantal studiepunten te halen en ik mag langer over de studie doen,” zegt Nadine. “Ik heb bovendien een heel fijne studieadviseur, met wie ik elk jaar een planning maak over welke vakken ik wanneer volg. Die planning gebruik ik om studie en sport te combineren. Daarnaast heb ik veel mailcontact met docenten,” voegt Eva toe. “De meesten zijn soepel, vinden alles prima zolang je maar je dingen op tijd inlevert.” (Citaat uit Resource).

Is uw kind topsporter en wil hij gaan studeren. Er kan vaak heel veel. Zinvol om dit voor aanvang van de studie te informeren.

 

 

Door Hermien Miltenburg

Oudervoorlichter bij Wageningen University & Research

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.