24 januari 2021 | Categorie: Studiekeuze

Webinar over leren van de “verkeerde” studiekeuze

Door Hermien Miltenburg

Oudervoorlichter bij Wageningen University & Research...

Helaas ontdekken nogal wat jongeren in hun eerste studiejaar op het hbo of de universiteit dat ze een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt. Een ramp? Dat hoeft niet. Toch is het fijner een “verkeerde” keuze te voorkomen. Het webinar is inmiddels geweest. Maar via de link ‘aanmelden’ kunt u het filmpje zien. U kunt mij ook vragen stellen via het reactieblok onder dit artikel of mij mailen. Dat kan ook als u de presentatie wilt ontvangen. Het webinar bekijken. Webinar 'leren van de verkeerde studiekeuze'

Informatie over studiekeuze en studeren

Afgelopen donderdag 28 januari gaf ik, samen met twee studenten, een webinar over studiekeuze en studeren op een hbo of universiteit. We geven ook enige informatie over geldzaken en studiefinanciering en over een tussenjaar. We geven u brede informatie over hoe u uw kind een handje kunt helpen om tot een goede studiekeuze te komen. Want natuurlijk is het fijn als uw kind meteen de goede keuze maakt. Een verkeerde studiekeuze moet je proberen te voorkomen.
Toch kiezen nogal wat jongeren “verkeerd”. Dit is lang niet altijd een ramp. Want ook van een “verkeerde” studiekeuze kun je leren. Madelief en Merel delen tijdens het webinar hun persoonlijke ervaringen. Madelief ontdekte dit op het hbo, Merel op de universiteit. Het webinar gaat niet over een speciale opleiding of instituut.
We richten ons op ouders maar uiteraard zijn studiekiezers en studenten die zich ‘vergist’ hebben ook welkom. Er is gelegenheid voor het stellen van vragen. De presentatie, met verdiepende links, wordt op verzoek achteraf toegezonden.

Webinar leren van de "verkeerde" studiekeuze

Madelief

Webinar over leren van de “verkeerde studiekeuze” : Madelief aan het woord

Ik heb in Hilversum op de havo gezeten. Op het Comenius College. Eigenlijk heb ik achteraf mijn studiekeuze te snel gemaakt. Mijn tweelingzus en ik waren ook de eersten uit ons gezin die gingen studeren. Mijn ouders wisten eigenlijk nog niet zo heel goed wat er allemaal kwam kijken bij studiekeuze. De dichtsbijzijnde hogeschool was Hogeschool Utrecht. Ik wist dat ik ‘iets met mensen’ wou doen. De keuze leek makkelijk: Human Resources Management in Utrecht. Appeltje eitje, dacht ik. Maar wat viel dat tegen’.

Tegenvallers en meer ontdekken over mezelf

‘Misschien had ik meer meeloopdagen moeten volgen of meer contact moeten hebben met ouderejaars studenten… Maar dat is achteraf… In het hbo maak je al snel kennis met de praktijk, en die praktijk viel me tegen. Dat was wel een hele openbaring. Stiekem was ik wel een beetje jaloers op mijn tweelingzus. Zij had gekozen voor een bachelor op de universiteit. Ook iets binnen het interessegebied ‘werken met mensen’. Dat leek me achteraf veel beter voor mij’.

Met hbo propedeuse naar de universiteit

‘Ik haalde alle 60 studiepunten die ik moest halen en had daarmee ook mijn hbo propedeuse op zak. Ik begon steeds meer te voelen voor een brede bacheloropleiding op de universiteit. De meest logische toegang tot de universiteit is een vwo diploma. Er zijn ook nogal wat studenten die het hbo af ronden en die daarna een universitaire master gaan doen. Maar ik wou proberen met een hbo propedeuse naar de universiteit te gaan. Meestal moet je daar dan één of meer vwo certificaten naast halen. Maar voor de universitaire bachelor die ik op het oog had, hoefde dat niet. Ik heb wel goed nagedacht over het verschil tussen hbo en universiteit’.

Webinar over leren van de “verkeerde” studiekeuze

‘Van mijn “verkeerde” studiekeuze heb ik geleerd dat het beter bij me past om eerst breed te kijken en daarna meer te ‘trechteren’. Dat is ook de tip die ik studiekiezers en ouders geef. Weet je welk interessegebied je interessant vindt? Ga van daaruit zoeken en leer jezelf kennen. Waar krijg je energie van? Waar ben je goed in? Ga van daar uit preciezer zoeken.
Kies niet ‘zomaar’ een hogeschool of universiteit in de buurt maar neem de tijd echt te zoeken naar iets dat bij je past. Omdat er zoveel keuze is weet je niet zo goed waar je aan moet beginnen. Daarom moet je studiekeuze ook een beetje systematisch aanpakken. Tijdens het webinar van 28 januari vertel ik daar graag meer over’.

Hoe het verder ging met Madelief?

Madelief rondde haar bacheloropleiding in drie jaar af. Ze heeft toen twee tussenjaren gehad en daarna heeft ze een universitaire master gedaan. Nu werkt ze bij Septemberadvies en geeft studiekeuzetrainingen en begeleidt leerlingen bij hun studiekeuze. Tijdens het webinar vertelt ze graag meer over haar studiekeuzeproces, haar studie en haar werk.

De studiekeuze van Merel

“Ik heb veel tijd besteed aan mijn studiekeuze. Ik ben naar heel wat universiteiten gaan kijken. En na lang denken en zoeken wist ik het: Biotechnologie. Dat ging hartstikke goed. Ik haalde al mijn studiepunten. Maar toch ‘knaagde’ er iets. Dat had eigenlijk met twee dingen te maken: Ik twijfelde over het niveau en de inhoud van mijn keuze”.

Webinar leren van de "verkeerde" studiekeuze

Webinar over leren van de “verkeerde” studiekeuze: Nadenken over je niveau

‘Ik zat op het vwo en dat ging hartstikke goed. Voor mij was het logisch dat ik dan naar de universiteit zou gaan. Maar was dat eigenlijk wel zo logisch? Toen ik eenmaal studeerde, realiseerde ik me dat ik een heel stuk van mijn studiemogelijkheden niet had onderzocht. Ik ben nooit op het hbo gaan kijken. Dat heb ik toen alsnog gedaan. Maar ik ontdekte tijdens de Open Dag  dat dit niveau toch niet zo bij me paste. Ik wou toch meer ‘de diepte in’, meer theorie. Mijn keuze voor een universitaire bachelor was goed. Gelukkig.’

Maar wel een andere inhoud…

‘Op zich vond ik de inhoud van mijn studie oké. Maar ik ontdekte ook dat ik verwante vakken eigenlijk interessanter vond. Op de middelbare school is het toch lastig echt zicht te krijgen op wat er allemaal kan binnen een bepaald vakgebied. Dat ontdek je eigenlijk pas tijdens je studie. In je eerste studiejaar volg je vooral basisvakken die eigenlijk passen bij meerdere studies binnen een vakgebied, want er zijn studies die best veel op elkaar lijken. Je doet daarnaast wat verdiepende vakken die breed bij het vakgebied horen. Enfin.. ik maakte kennis met vakken die te maken hadden met de techniek achter voedingsmiddelen. En dat vond ik veel interessanter.’

Eerste studiejaar afgerond en daarna geswitcht

‘Ik heb mijn eerste studiejaar afgerond en ben daarna van studie veranderd. Ik ben ‘Foodtechnology’ gaan studeren. Dat kon op dezelfde universiteit. En omdat bijna alle vakken van de studie ‘Foodtechnology’ hetzelfde waren als van biotechnologie kon ik probleemloos overstappen. Ik ben toen meteen naar het tweede studiejaar gegaan maar moest nog ongeveer vier maanden inhalen. Dat is niet erg natuurlijk. Ik heb geleerd van mijn “verkeerde” studiekeuze en zit nu helemaal op mijn plek’.

Decanen aan het woord

De decanen Rolf Nijman en Jaqueline van Houten herkennen zich in de verhalen van Merel en Madelief. ‘Jammer dat de rol van de decaan soms zo onderschat wordt’, zegt Rolf. ‘Juist in Coronatijd kunnen we veel doen voor ouders en studiekiezers‘. Wat dan? Tijdens het webinar vertellen ze meer over de rol van de schooldecaan. Helaas kunnen Rolf en Jaqueline dit stukje alleen zelf verwoorden als de lockdown versoepeld is, want anders zijn er teveel mensen in de studio. Moeten we ons aan de huidige maatregelen houden, dan neem ik dit stukje voor mijn rekening en vertel graag meer over wat schooldecanen kunnen doen. In de woorden van Rolf en Jaqueline…

studiekeuze in coronatijd

Eerstejaars die zich vergist hebben… webinar over de “verkeerde” studiekeuze

Ieder jaar concludeert een deel van de eerstejaars studenten dat ze toch de verkeerde keuze hebben gemaakt.

  • Soms moet je dan nog wat doorzetten…
  • Soms is het slim naar verwante studies te kijken waar je probleemloos naar kunt overstappen, zoals Merel deed.
  • Ook kan het zijn dat een student moet concluderen dat het echt een helemaal foute keuze was. Dan is het slim om vóór 1 februari te stoppen. Dat is financieel gunstiger. En het geeft studenten de tijd om na te denken over wat er verkeerd ging. En wat slim is om in het nieuwe studiejaar te gaan doen. Een andere studie op hetzelfde instituut? Dezelfde studie op een ander instituut of een jaar niet studeren? Ook deze eerstejaars en hun ouders zijn welkom tijdens dit webinar.

Corona en Bindend Studieadvies

Op 10 februari om 19.30 is er opnieuw een webinar aanmelden. het thema van dit webinar is: Je eigen weg vinden, zoeken wat écht bij je past. Pleun, Dianne en Tim vertellen hun verhaal.

Door Hermien Miltenburg

Oudervoorlichter bij Wageningen University & Research

Er zijn 60 reacties.

  1. Door: Irena Bekking Jovanovic · 18-02-2021 om 10:23

    Beste mevrouw Miltenburg,

    ik heb de webinar van 28 jan. gemist en heb de link gekopieerd van deze site. Blijft deze link ‘altijd’ zichtbaar of kunt u mij nog een presentatie sturen/ PowerPoint van de webinar.
    alvast dank!

    1. Dag Irena, dit webinar blijft nog wel enige tijd zichtbaar. We geven trouwens elke maand een webinar, deels met andere inhoud en altijd andere verhalen van studenten. het webinar van februari staat al op deze site en je kunt je ook al opgeven voor het webinar van maart. Ik stuur de presentatie toe. Zal ik ook de presentatie van februari opsturen?

  2. Door: Daphne · 09-02-2021 om 13:19

    Hallo Hermien,

    kunt u mij nog de powerpoint van 28 januari per email sturen?

    bvd, Daphne

    1. Ja, dat doe ik. Iedereen die de presentatie van 28-1 of 10-2 wil hebben kan mij mailen. Elke maand is er weer een nieuw webinar rondom studiekeuze en studeren.

  3. Door: Ronald van der Leer · 06-02-2021 om 17:00

    Geachte mevrouw Miltenburg,
    Vanwege omstandigheden heb ik dit webinar nu pas terug kunnen kijken. Gelukkig kan dat nog! Het is erg verhelderend. Graag zou ik de presentatie per email ontvangen.
    Bij voorbaat dank!
    Met vriendelijke groet,
    Ronald van der Leer

    1. Ik stuur u de presentaties van 28-1 en 10-2. Inderdaad via het artikel zijn beide webinars nog terug te kijken. Elke maand is er een webinar over studiekeuze en studeren.

  4. Door: Esther · 01-02-2021 om 22:15

    Dank voor de verhelderende webinar
    Graag ontvang ik de power point presentatie met links

    1. Ik stuur hem op. Woensdag is er opnieuw een webinar over studiekeuze met andere inhoud.

  5. Door: Lilian · 29-01-2021 om 11:36

    Beste Hermien,
    Bedankt voor het informatieve webinar. Het is fijn om alles overzichtelijk na te kunnen lezen.
    Wel heb ik naar aanleiding hiervan 2 opmerkingen:
    – Wat jammer dat de titel “verkeerde studie keuze” niet de lading dekt! Mijn zoon weigerde hierdoor mee te kijken, want zijn keuze staat al vast (zijn voorbereiding betwijfel ik). Een meer passende titel zou zijn: “Voorkom een verkeerde studie keuze” of meer positief/ aantrekkelijk “Hoe maak ik een weloverwogen studie keuze!”
    – De studie-keuze-gids waar naar verwezen wordt, kan/moet door ouders worden gekocht. Dat wordt helaas niet expliciet genoemd, en is ook niet voor iedereen te betalen. Beter zou zijn om de ouders en studiezoekers erop te attenderen dat de DECAAN deze gids (mogelijk) als inkijk exemplaar beschikbaar heeft.
    Hopelijk kunt u deze feedback toepassen.

    1. Dag lilian, Dank voor je feedback. Jammer dat je zoon zich niet aangetrokken voelde tot de omschrijving van het webinar. Misschien bevalt de omschrijving van het volgende webinar hem beter. Dat is op 10 februari en gaat over ‘een klik voelen met je opleiding‘.
      De opmerking over de Keuzegids waar je naar verwijst is gemaakt door een van de studenten en ze gaf aan dat zij er veel aan heeft gehad. Dat is haar eigen opvatting natuurlijk. En ik vind dat ze die mag maken. Mensen die hier meer over wilden weten heb ik verwezen naar dit artikel Waarin staat dat je de Keuzegids kunt kopen, kunt lenen , inderdaad bij de decaan, of dat je deze informatie op kunt zoeken op een studiekeuzesite. Dat geeft denk ik voldoende ruimte voor studiekiezers en ouders om een keuze te maken voor een bepaald hulpmiddel om meer te weten te komen over de ‘opzoekoverzichten’. Ik probeer voor geen enkele opleiding, opleidingsinstituut of studiekeuzemiddel reclame te maken.

  6. Door: Casper Leguijt · 28-01-2021 om 20:50

    Hoi, net de webinar gezien. Kan ik deze presentatie nog ergens nog terugkijken? Mvg Casper Leguijt

    1. Dag Casper, ja, dat kan. Het webinar staat op deze site. Als je de presentatie wilt ontvangen kun je me een mail sturen. Veel succes.

  7. Door: Jasper van Gelder · 28-01-2021 om 20:49

    Goedenavond. Net de interessante webinar ´verkeerde´studiekeuze gevolgd.
    Kunnen we de uitzending per e-mail ontvangen om de diverse nuttige links later te openen? Veel dank!

    1. Dag Jasper, ja, dat kan. Het filmpje van het webinar staat op deze site. De presentatie stuur ik u per mail. Anderen kunnen deze presentatie trouwens ook opvragen.

  8. Door: Michael Bax · 28-01-2021 om 20:48

    Graag ontvang ik de webinar “verkeerde” studiekeuze.

    m.v.g; M. Bax.

    1. het filmpje van het webinar staat op deze site. De presentatie stuur ik u toe per mail. Dank voor het kijken.

  9. Door: hermien van diepen · 28-01-2021 om 20:47

    Bedankt voor de informatie. Graag zouden wij de presentatie ontvangen.
    Zou u die ons willen mailen?
    Bij voorbaat dank.
    Met vriendelijke groet.
    Hermien

    1. Ja, ik heb hem opgestuurd. het filmpje staat u ook op de site.

  10. Door: Thamar Uringa · 28-01-2021 om 20:47

    Kan ik de webinar nog terug zien op een later tijdstip?

    1. Dag Thamer. ja, het filmpje staat nu ook op de site. En ik zal ook de power point met de verdiepende links sturen.

  11. Door: Tom Bouma · 28-01-2021 om 20:41

    Geachte mevrouw Miltenburg,
    hartelijk dank voor de presentatie. Ik zou die graag via de mail ontvangen.
    Met vriendelijke groet,

    Tom Bouma

    1. prima, de presentatie over studiekeuze komt er aan. bedankt voor het kijken.

  12. Door: Marina Berman · 28-01-2021 om 20:39

    Goedenavond, ik zou graag de webinar van 28-1 toegestuurd willen krijgen.

    1. Fijn dat u gekeken hebt. Ik stuur de power point op.

  13. Door: Coen van Nes · 28-01-2021 om 20:32

    Goedenavond,
    Dank voor de leerzame presentatie, graag ontvangen we deze met de links per mail.

    Hartelijk dank alvast!
    Coen & Bianca

    1. Ik stuur de power point. Fijn dat u hebt gekeken. 10 februari is er weer een webinar over studiekeuze.

  14. Door: Wilmar Ploeg · 27-01-2021 om 20:02

    Beste,
    Is het mogelijk om de webinar van morgenavond op een later tijdstip terug te kijken?

    1. Ja, over een week of twee is er een filmpje beschikbaar. En 10 februari is er weer een webinar.

  15. Door: Ruba Zeino · 27-01-2021 om 19:12

    Beste Hermien,
    Helaas lukt het aanmelden niet voor de 28e. Ik krijg in beeld wel dat het gelukt is maar ontvang geen link. Nog een keer proberen kan niet, want er blijft staan ‘nog zoveel dagen…..’
    Voor 10 februari is het wel gelukt.
    Kan ik nog iets doen?

    1. Dag Ruba, ja, er is een probleem met de link. Maar morgen om 19.30 kunt u gewoon inloggen via https://channel.royalcast.com/wur/#!/wur/20210128_1

      1. Door: Marilva Kartoredjo · 27-01-2021 om 23:17

        Beste Hermien,

        Kunnen wij de link voor het bijwonen van de webinar op 28 januari die je in de reactie naar Ruba geplaatst hebt, gebruiken. Ook bij mij is hetzelfde probleem als bij Ruba.

        Vriendelijke groeten,
        Marilva

        1. Ja, je kunt gewoon op de link ‘aanmelden’ klikken en dan kom je er vanzelf in. Tot vanavond.

  16. Door: M. Bosma · 27-01-2021 om 11:53

    Ik probeer me al sinds 21 januari jl. in te schrijven voor de webinar over leren van de “verkeerde” studiekeuze. En heb ook op deze betr. datum een reactie achtergelaten. Er blijft steeds een tekst staan met “we gaan zo beginnen”. Het aanmelden voor het webinar van 10 februari ging zonder moeite.

    1. Geachte heer/mevrouw Bosma. Ja, dit is een bijzonder vervelend probleem en mijn collega’s zijn ermee bezig. Wilt u het morgen nog eens proberen? helaas kan ik u de link ook niet toesturen… Ik kan hier nu even niets aan doen. Maar (duimen, duimen, duimen) morgen is het vast in orde.

  17. Door: Tamara van der Mee · 27-01-2021 om 07:40

    Beste mevrouw Van Miltenburg,
    Ik probeer me in te schrijven voor de webinar over leren van de “verkeerde” studiekeuze. Dit lukt helaas niet. Ik krijg geen mail met link en er blijft een tekst staan met we gaan zo beginnen. Er zit ook niks in mijn spam. Hopelijk kan ik de link nog wel krijgen? Zodat ik 28 januari de webinar kan volgen. Het inschrijven voor de andere webinar is wel zonder problemen gelukt. Alvast dank voor de moeite! Met vriendelijke groet Tamara van der Mee

    1. Op dit moment werkt de link inderdaad niet. Ik heb dit doorgegeven. Probeert u het morgen nog eens? Excuses voor het ongemak.

  18. Door: Marja Tuinstra · 26-01-2021 om 14:54

    Kan ik me nog aanmelden voor 28 januari? Ik heb het diverse malen geprobeerd, maar het lijkt of de site overbelast is. Voor 10 februari lukte het overigens wel heel snel. Als ik het nogmaals probeer op een apparaat waar ik het eerder heb geprobeerd, dan krijg ik een melding: “Uitzending start over …” en daaronder: “We gaan zo beginnen.”. Als ik het op een ander apparaat probeer, dan krijg ik na registratie van e-mailadres en naam: “Een moment geduld”. Ons geduld wordt echter wel erg op de proef gesteld.

    1. Dag mevrouw Tuinstra, ja. ik heb het probleem aangekaart. heel erg vervelend. Ik hoop dat het morgen is opgelost. Op dit moment kan ik helaas ook niets anders doen dan afwachten.

  19. Door: Annelies Smit · 26-01-2021 om 12:07

    Goedemiddag,
    Wij hebben ons voor 2 webinairs aangemeld.
    Voor de webinair van 10 febr. hebben we een link ontvangen. Alleen voor de webinair van 28 januari niet. Opnieuw aanmelden lukt ook niet.
    mvg Annelies

    1. er is iet niet in orde met de link. heel erg bijzonder vervelend. En ik kan ook geen nieuwe link opsturen. Ik ben afhankelijk van de organisatie dit dit voor ons regelt. Wilt u het morgen nog eens proberen? Excuses, dit is echt heel vervelend.

  20. Door: M. Bosma · 25-01-2021 om 16:06

    Bij aanmelden blijft het systeem steeds hangen en aangeven hoeveel dagen en uren te gaan (ik krijg geen link via de mail). Kan ik me ook via deze manier aanmelden en de link voor deelname ontvangen?

    1. Wat ontzettend vervelend. Ik kan ook helaas geen andere link opsturen. Wilt u het morgen nog een laatste keer proberen? Mijn collega is ermee bezig…

  21. Door: Thamar Rijs · 25-01-2021 om 12:59

    Beste Hermien,
    Helaas lukt het aanmelden niet voor de 28e. Ik krijg in beeld wel dat het gelukt is maar ontvang geen link. Nog een keer proberen kan niet, want er blijft staan ‘nog zoveel dagen…..’
    Voor 10 februari is het wel gelukt.
    Kan ik nog iets doen?
    Groet en dank, Thamar Rijs

    1. Dag Thamar, ik baal hier ook ontzettend van. Maar ze zijn nog bezig met het repareren van de link. Kunt u het morgen nog eens proberen…

  22. Door: Peter · 21-01-2021 om 22:03

    ik heb me aangemeld voor beide webinars. Komt er nog een mail bijvoorbeeld de dag ervoor met een link naar de webinar.

    1. U moet meteen een link hebben gekregen. Meldt u zich anders nog een keertje aan? Misschien is er iets verkeerd gegaan?

  23. Door: Ellen Bloemendal · 18-01-2021 om 19:37

    Bovenaan het artikel staat 8 januari ipv 28 januari.

    1. Dag Ellen,
      Wat attent van je. het moet inderdaad 28 januari zijn. Maar ik zie nergens 8 januari staan… Kijk ik met mijn neus?

      1. Door: Diana · 20-01-2021 om 09:39

        Er staat idd 8 januari, helemaal bovenaan in de kop.

        1. Slim van je Diana. maar 8 januari is de publicatiedatum. het webinar is 28 januari om 19.30, ondanks de waarschijnlijke avondklok. Dank voor de opmerking.

      2. Door: Myranda Wagenaar · 20-01-2021 om 10:49

        8 januari staat helemaal bovenaan in de titel

        1. Hoi Myranda, nu begrijp ik het.. Dit is de datum waarop het artikel is gepubliceerd. Ja, dat is verwarrend. Dus een goede opmerking van je. Maar ik kan niet voorkomen dat er een publicatiedatum boven het artikel staat. Heel attent van je. En als anderen die verwarring ook hebben… het is echt 28 januari en ondanks de waarschijnlijke avondklok gaat het gewoon door…

        2. Door: S. Donker · 26-01-2021 om 18:33

          Mijn kind zit nu in 3 havo. Hebben deze workshops dan al wel zin of wordt dit jaarlijks aangeboden?

          1. Dag mevrouw Donker. Het heeft zeker zin om een van deze webinars nu al eens te volgen. Want de tijd gaat snel en alles dat je dochter nu al doet voor haar studiekeuze is mooi meegenomen. Ik hoop dat ik het volgend jaar weer deze webinars mag geven. En ook weer naar scholen mag gaan om voorlichting aan ouders te geven. Maar dat kan ik nu nog niet overzien. Of Corona het toelaat dat er weer ouderavonden op school mogelijk zijn weet natuurlijk niemand.

  24. Door: Mw. van Belkom · 15-01-2021 om 12:58

    IK mis helaas verhalen over de HBO

    1. Dag mevrouw van Belkom. Ja, dat is zo. Ik heb geen hbo student gevonden die bereid is zijn of haar verhaal te doen. is er iemand onder de lezers die dat zou willen? Overigens zijn de regelingen hetzelfde met uitzondering van het bindend studieadvies. En ik zal tijdens het webinar daar zeker meer over vertellen. madelief heeft overigens wel ervaring op het hbo en is na haar eerste studiejaar naar de universiteit gegaan.

  25. Door: Peter verhagen · 14-01-2021 om 23:39

    Wil deze webinar graag zien. Mvg. Peter verhagen

    1. Dag Peter. Van harte welkom. Zijn er speciale vragen waarvan je graag wilt dat ik er op inga? Je kunt je aanmelden door de link te volgen die in het artikel staat. je kunt ook bijgaande link gebruiken. Druk op de oranje knop en verder gaat alles vanzelf. Tot de 28ste… https://channel.royalcast.com/wur/#!/wur/20210128_1

      1. Door: Heleen · 29-01-2021 om 11:05

        Ik lees dat de webinar van gisteravond later als filmpje geplaatst wordt. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik het dan niet mis? Welke site, wanneer etc.

        1. Het filmpje staat op deze site. Als u wilt kunt u ook de power point aanvragen door mij een mail te sturen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.