20 december 2020 | Categorie: Studiekeuze

De beste wo opleidingen ontwerp & constructie

Door Hermien Miltenburg

Oudervoorlichter bij Wageningen University & Research...

De Keuzegids helpt bij het vergelijken van opleidingen. In de Keuzegids universiteiten worden alle interessegebieden besproken. In dit artikel gaat het over de beste wo opleidingen ontwerp & constructie. Agrotechnologie of creative technology? Werktuigbouwkunde of industrieel productontwerpen? De Keuzegids helpt.

de beste wo opleidingen ontwerp & constructie

Het eerste studiejaar van de bacheloropleiding heeft meestal een vast programma. Daarna is er steeds meer vrije keuze. Na een bacheloropleiding op het hbo kun je naar de arbeidsmarkt. Na een bacheloropleiding op de universiteit moet je eigenlijk nog een masteropleiding doen. Pas dan is de universitaire opleiding afgerond.

Hbo of wo? De beste wo opleidingen ontwerp & constructie: electrical engineering

Het vergelijken van opleidingen is belangrijk, ook binnen dit vakgebied. Welke bacheloropleiding kies je en doe je dat op de universiteit of het how to write a literature review for thesis. De Keuzegids geeft binnen elk vakgebied verwante opleidingen.
Kiest een student voor een opleiding rondom ontwerp & constructie, dan is het ook slim om naar verwante opleidingen te kijken. Kijk bijvoorbeeld naar de wo opleidingen informatica, natuurkunde, constructiestudies, klinische technologie, industrieel ontwerpen, kunstmatige intelligentie of een interdisciplinaire studie. Of naar de hbo opleidingen technische natuurkunde, elektrotechniek, werktuigbouwkunde of hbo ontwerpen. cry freedom essay introduction Wat past het beste bij de studiekiezer?
Electrical engineering kun je op drie universiteiten doen, Enschede en Delft scoren het hoogst met vier van de vijf sterren.

De beste wo opleidingen ontwerp & constructie: Werktuigbouwkunde, biomedische technologie, constructiestudies.

Werktuigbouwkunde kun je op vier plekken doen. Geen van deze opleidingen krijgen vier of vijf sterren.
Biomedische technologie doe je in Enschede (vier sterren) of Delft.
Agrotechnologie in Wageningen krijgt vijf sterren en is daarmee ‘help writing narrative essays personal experience‘.
Lucht- en ruimtevaarttechniek in Delft is ook een ‘topopleiding’.
Maastricht heeft de constructiestudie business engineering.

Bouwkunde, civiele techniek, industrieel ontwerpen en creative technologie

Helaas worden er aan de opleidingen civiele techniek bouwkunde en industrieel ontwerpen niet al te veel ‘sterren’ gegeven. Alleen Enschede krijgt vier sterren. Voor de opleiding creative technology.

beste opleidingen ontwerp en constructie

Hoe verdient een opleiding vijf sterren (topopleiding?)

De Keuzegids vergelijkt alle opleidingen. Dat doen ze per categorie. Ik bespreek nu de Keuzegids universiteiten. Er is ook een Keuzegids hbo, mbo en masters. De Keuzegids kijkt naar twee zaken: De studeerbaarheid en het oordeel van de huidige studenten.
De studeerbaarheid kun je afmeten aan de doorstroom. Welk percentage studenten haalt het eerste studiejaar en mag door naar het tweede studiejaar? Ook wordt er gekeken hoe lang studenten er over doen om hun bachelordiploma te halen. Lukt dat zonder al te veel studievertraging?
De studentoordelen zijn in 2019 ‘opgehaald’. In elk schema zet de Keuzegids wat de studenten vinden van belangrijke aspecten van hun studie. Veel van dergelijke harde data kun je overigens ook vinden in de studiebijsluiter of op de site van Elsevier. De Keuzegids kun je kopen. Een aanrader, omdat je snel een overzicht hebt van alle studies. Op school heeft de decaan ook zeker een exemplaar ter inzage.
Een opleiding krijgt ‘sterren’ van de Keuzegids. Haalt een opleiding vijf sterren, dan is het een topopleiding. In de schema’s wordt er dan een medaille bij deze opleiding gezet. Heel handig om snel iets op te zoeken.

Onderzoek de feiten en cijfers

Kiezen voor een ‘topopleiding’ betekent in elk geval dat je heel goed onderwijs krijgt. Dat is wat waard. En zeker is dat je diploma straks in het werkveld zeer goed staat aangeschreven. Ga niet zomaar af op ‘imago’ van een universiteit maar kijk goed naar de feiten en cijfers. De Keuzegids kan daar bij helpen.

De beste wo opleidingen volgens de Keuzegids

e beste wo opleidingen onderwijs & opvoeding
De beste wo opleidingen taal & communicatie
De beste wo opleidingen cultuur & kunst
De beste wo opleidingen recht & bestuur
De beste wo opleidingen economie & bedrijf
De beste wo opleidingen gedrag & maatschappij
De beste wo opleidingen gezondheid
De beste wo opleidingen leven & omgeving
De beste wo opleidingen exact & informatica
De beste wo opleidingen ontwerp & constructie
De beste interdisciplinaire bachelors
Meer over de Keuzegids

Webinars voor ouders en studiekiezers in bovenbouw havo/vwo

Regelmatig geef ik, met studenten, een webinar over studeren en studiekeuze. Het gaat dan over tips voor studeren op een hbo of universiteit. We gaan ook in op studiekosten en ‘tussenjaar’. Het volgende webinar is 28 januari aanmelden. Daarna is er weer een webinar op 10 februari aanmelden.

 

Door Hermien Miltenburg

Oudervoorlichter bij Wageningen University & Research

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.