27 april 2020 | Categorie: Studiekeuze

Gratis onderwijsaanbod in Coronatijd

Door Hermien Miltenburg

Oudervoorlichter bij Wageningen University & Research...

Onderwijsinstellingen doen hun uiterste best om leerlingen goed en interessant onderwijsaanbod te doen. Het onderstaande gratis onderwijsaanbod in Coronatijd is verspreid door expertisepunt LOB. De lessen zijn gemaakt door de Nederlandse universiteiten verenigd in de VSNU. Ze zijn bedoeld voor leerlingen op de basisschool en het voortgezet onderwijs.

Gratis onderwijsaanbod in Coronatijd

Wetenschapsgebieden ontdekken

Het doel van onderstaand lesmateriaal is dat leerlingen en jongvolwassenen ontdekken welke wetenschapsgebieden ze interessant vinden. Dat kan al op heel jonge leeftijd. Ontdekken wat je interessant vindt is zeker heel belangrijk bij https://weblog.wur.eu/literature-review-helpful-phras/ en https://weblog.wur.eu/write-essay-online/. Weten welkeessay writers 10 per page essay writers 10 per page us je écht boeien is een belangrijke stap in het keuzeproces.

Corona en LOB gratis online onderwijsaanbod voor leerlingen vo

De VSNU (Vereniging Samenwerkende Nederlandse Universiteiten) wil alle leerlingen en scholieren die vanwege het coronavirus mogelijk langer géén fysiek onderwijs kunnen volgen ondersteunen met een mooi onlineonderwijsaanbod. Zo kunnen zij gratis en gemakkelijk kennis opdoen van allerlei interessante wetenschappelijke onderwerpen! Dit doen we samen met de Wetenschapsknooppunten van de universiteiten, het VSNU Netwerk Aansluiting vwo-wo en de Universiteit van Nederland! Belangrijk om te weten is dat dit een eenmalige actie is, die afloopt wanneer de onderwijssituatie weer wordt genormaliseerd.

Wie kan er gebruikmaken van het gratis onderwijsaanbod in Coronatijd?

 • (eindexamen)scholieren voortgezet onderwijs (middelbaar onderwijs)
 • leerlingen primair onderwijs (basisschool)

essay and letter writing ebook free download

Wat bieden de brede Nederlandse universiteiten aan?

 • example of essay 5 paragraphs
  Voor alle vwo bovenbouwleerlingen die bezig zijn met een onderzoek (profielwerkstuk, praktische opdracht, …)
 • Rijksuniversiteit Groningen – Expeditie Onderzoek
  Digilessen over onderzoeksvaardigheden met als thema: onderzoek als ontdekkingsreis. Voor alle havo en vwo leerlingen uit de onderbouw (klas 1 en 2). Beschikbaar vanaf eind april
 • Rijksuniversiteit Groningen – Experimenten voor Thuis
  Werkbladen met experimenten passend bij voorwerpen en thema’s uit de collectie van het Universiteitsmuseum. Voor alle leerlingen uit de onderbouw (leeftijd 12-14 jaar). Iedere twee weken er nieuwe experimenten toegevoegd
 • Universiteit Leiden – Loket Profielwerkstukken
  Voor je profielwerkstuk (PWS) ga je een eigen onderzoek doen. Een mooie voorbereiding op je latere studie! Wil je meer weten over hoe je dat aanpakt, of zoek je nog naar een onderwerp? Het Loket Profielwerkstukken biedt hulp in de vorm van informatie en inspiratie. Je kunt ons ook vragen stellen.
 • Universiteit Leiden – Digitale gastlessen
  Digitale gastlessen laten scholieren in de klas kennismaken met wetenschap. In video’s van 10 minuten worden wetenschappelijke vraagstukken over maatschappelijk relevante thema’s behandeld. Aangevuld met activerende opdrachten en werkvormen in de bijgeleverde docenthandleiding beslaan de digitale gastlessen in totaal 1 lesuur.
 • Tilburg University – profielwerkstuk
  Mooie instructievideo’s over het maken van een profielwerkstuk.

Gratis onderwijsaanbod in Coronatijd van technische universiteiten

Door Hermien Miltenburg

Oudervoorlichter bij Wageningen University & Research

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.